tisdag 12 maj 2015

Färgexplosioner

Kommunens slänt
Idag har jag inte hunnit vara i trädgården och fixa och ärligt talat så var väl inte vädret så där panginbjudande heller.

Får i stället njuta av all färgprakt överallt!

Om inte i min igen trädgård så i skogen eller i kommunens planteringar.


Här samsas vitsippa, blåsippa och tussilago till exempel. (Även om vitsipporna kan vara svåra att hitta på bilden...)


Och min första omgjorda rabatt kan blommorna inte bestämma sig vilken årstid det är! Är det påsk månne? Eller jul? Eller vad säger tageterna? (Eller heter det tageteserna...?)

I denna rabatt har jag planterat lite olika gräs men de har bara börjat anas i jordytan. Emellan dem har jag tryckt ner diverse lökar. Jag tycker inte om att slänga så både påskliljor och hyacinter har åkt ner i jorden i stället för i soporna efter deras respektive helg.

Funderar ibland på detta faktiskt. Hur det drivs upp blommor till de olika högtiderna (hyacinter till jul, påskliljor till påsk bara för att nämna dessa) år efter år efter år. Om man behöll dem och drev upp dom själv till nästa år så skulle det inte behöva säljas så många varje år. Så jag antar att de flesta slänger.... oavsett om det är på komposten, i rötsoporna eller i vanliga soporna. Slängs gör de när de tjänat ut...

Jag har varit lite inne på att börja trycka ner alla mina lökar (jag köper många varje år) i rondellen utanför. Tänk vilken blomsterprakt det skulle bli efter några år! Rondellen består ändå bara av träd och allmän sly. Kommunen kommer och skär ner emellanåt. Fast tyvärr används (de yttre delarna av) rondellen till grusförvaring. Dvs plogbilarna kör upp enorma snövallar och trycker in dom i rondellen. Där ligger de sedan och snön smälter långsamt bort och all grus blir kvar. En del av gruset borstas upp av borstbilen och forslas bort. Men för varje år tror jag rondellen blir lite högre med allt nytt grus.

Det mesta av växterna klarar säkert av att växa igenom detta gruslager varje år men kanske inte att dessa tänkta lökar klarar det? Hmmm, tål att tänka på denna ide tror jag.

Blogg100 - 69(100)
#rondell
#grus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar