torsdag 26 januari 2012

Cancuns (Mexiko) djurliv - del I (krokodiler)


Till Cancun, på Yucatanhalvön i Mexiko, åker de flesta för solen och värmen antar jag. Eventuellt i kombination med den fantastiska Mayakulturen (Chichen Itza, Tulum, med mera). Och så givetvis för snorkling och dykning! Med världens andra största barriärrev finns här ett fantastiskt undervattensliv.

Men hur många vet att det finns så mycket djurliv tätt inpå hotellen och badgästerna? Nu pratar jag inte om eventuella kackerlackor (vi såg inga!), lösspringande hundar eller katter - utom om vilda djur! Vilda djur som mer eller mindre vant sig vid människans närhet. Om man bara anstränger sig det minsta så kan man gå på riktigt spännande djursafaris, ibland mitt i "storstadsdjungeln"! Med denna och några kommande bloggar vill jag visa vad vi hittade utan någon större ansträngnig på vår semester - med lite tålamod, snack med lokalbefolkningen och fantasi (och kanske tur ibland!).

DEL 1 - krokodiler

Hotell Clipper Club ligger mot lagunen (alltså inte mot havet). Lagunen har kontakt med havet men det blir ändå en speciell miljö där. Och denna miljö gynnar krokodiler! Här finns massor av krokodiler och man bör INTE bada i lagunen...


Krokoliderna låg ofta och solade sig i vattenbrynet - precis nedanför hotellområdena. Så bor man mot lagunen bör man hålla koll på sina knodd. Dödsfall händer med jämna mellanrum - men då var offren ofta överförfriskade ungdomar som festat lite för mycket och som skulle kissa i vattnet..... eller ta en simtur. Ej att rekommendera alltså.


Tänk vilken spännande - och gratis utflykt - att göra med ungarna när de har lite tråkigt i solen! ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar