söndag 11 september 2011

Hundlöpet 11 sept 2011 på Lidingö


Tätklungan är iväg!
Jag har varit och sett på årets springtävling med hund - det så kallade Hundlöpet! Med start och mål på vackra Elfvikslandet längst ute på Lidingö. Förra året var premiär med under 50 anmälda ekipage. I år var totalt 160 ekipage anmälda, till de utökade antal klasserna. "Målet är 500 nästa år" säger tävlingens ansvarige och grundare Thomas Melén.

Startskotten gick klockan 12 och en brokig samling mattar, hussar och hundar for iväg. Stilarna var lika varierat som raserna som fanns representerade. Då tävlingen var både på tävlings- och motionärsnivå var alla lika välkomna att delta.
En del utmärkte sig mer än andra...
Vill man - kan man! Husse är 62 år och dvärgtaxen 10! Ekipaget gick runt milen på ca 1'45. Starkt jobbat!
Men vann gjorde detta snabba ekipage på 36 minuter!
Thomas Melén vill att fler hussar och mattar börjar motionera tillsammans med sina hundar. Inte bara motionerar hunden utan även tänker på sin egen hälsa!

Och det kanske behövs inser jag, som många gånger sett folk stå (eller sitta!) i hundrastgården, medan hunden far omkring och leker med andra hundar. Att promenera med sin hund är jättebra - men varför inte börja springa med den? Kombinera nytta med nöje så att säga.

Är detta något nytt då? Att tävla springandes med sin hund? Nja, inte riktigt. Redan 1993 anordnade Svenska Brukshundklubben Skallgången. Även det en tävling där man sprang med sin hund i olika klasser. Men detta evenemang dog ut av någon anledning. Så det är ju väldigt positivt att någon annan har tagit upp stafettpinnen och driver tävlingsformen vidare.
Både T-shirts och collegetröjor togs fram - jag har kvar min än idag!
Thomas var förutom en riktig eldsjäl också en härlig energigivare! (Med tanke på allt prat nuförtiden om alla energitjuvar!) Han försökte gratulera alla som kom i mål och hade alltid tid att prata några ord med både deltagarna och besökarna.

Trötta deltagare!
Alla som kom i mål fick dricka och banan och en sponsorpåse! 1:a till 3:e pristagarna fick pris, sedan lottades det ut prylar till resterande deltagare.


Ja, så här kan man spendera en vacker höstdag i september! Soligt och så där lagom varmt var det.

Det kommer utförligare artiklar i lite olika tidningar vad jag förstår, så ni som vill läsa mer får hålla ögonen öppna. Eller gå in på www.hundlopet.se och läsa!

Så tycker jag vi alla sprider information om detta härliga evenemang så att Thomas får sina 500 anmälda ekipage nästa år.... Och går runt rent ekonomiskt också, så att han slipper ta så mycket ur egen ficka...


Om inte annat kanske en fika eller lunch på vackra Elfiks Gård kan locka? (Och nej, jag är inte sponsrad av dem, man jag tycker det är en så vacker plats med utsikt ut över vattnet...)
1 kommentar:

  1. Kul att läsa om loppet man kämpade sig igenom. Var en riktigt bra och kul tävling vi kommer helt klart nästa år och hoppas att fler deltagare =)

    SvaraRadera