fredag 8 juni 2012

Fågelbo i radhuset!


April och gräset blev grönare och grönare - och samtidigt prickigare och prickigare.... Vita små bitar som blev fler och fler. Jag var ordentligt förbryllad. Konserverat hagel?


Så såg vi fåglar som flög fram och tillbaka - och kröp in under taket i en öppning mellan plankorna.
AHA, det var isoleringsmaterial! Fåglarna höll uppenbarligen på att pilla sönder vår isolering och bygga bo där i stället!

Hmm, inte alls bra. Jag kollade med grannen och det visade sig att de haft problem året innan och nu satt upp nät över sprickan. Okej, det var en bra idé, men fåglarna var mitt uppe i sitt bobygge och jag hade inte hjärta att förstöra deras boplaner. Så.... vi lät dem hållas.


Till slut var de uppenbarligen nöjda med sitt sönderpillande av vår isolering. I stället följde en relativ lugn period som gled över i en mer hektisk period....


Ut och in, hit och dit. Det var ett himla flaxande fram och tillbaka. Fåglarna var inte så störda av att vi var i trädgården eller kom och gick genom ytterdörren. Hade de varit det hade de definitivt valt fel boplats!

Men uppenbarligen var inte allt frid och fröjd i ena boet. En dag hittade vi denna lilla krake utanför dörren.


Jag hoppas resten av ungarna mår bra och att det fungerar med boplatsen.Annars har de förstört vår isolering helt i onödan!

Till hösten sätter vi upp nät över öppningen! Jag får sätta upp fågelholkar i trädgården i stället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar